Hoppa till sidans innehåll

Förbundskaptenen om Rullstolslägret på Ekerö TK: "Vi hoppas på fler tillfällen!"

09 MAR 2017 23:26
Den gångna helgen anordnades ett rullstolsläger av det Svenska Tennisförbundet hos oss på Ekerö Tennisklubb. Foto: Peter Rejmer.
  • Uppdaterad: 10 MAR 2017 00:08

Mellan den 3-5 mars gick stapeln av för ett rullstolsläger i vår fina och nya hall, arrangerat av det svenska tennisförbundet. 

Ekerö-redaktionen har pratat med förbundskapten Niclas Rohdborn som var på plats under lägret.

Över 20 spelare från hela Sverige samlades och fick möjligheten att träna på taktiska beståndsdelar så som tekniska, där stolsteknik/rörelsemönster var det som implementerades i inledningen av lägret. 

– Syftet med lägret var att det var ett bredd/elit-läger för spelare från hela Sverige för att få träffa andra spelare och möta annat motstånd än man gör i sin hemmaklubb och få tips om stolsteknik/rörelsemönster på banan med mera för att förbättra sitt spel, säger förbundskapten Niclas Rohdborn.

Vi hade även info hur det fungerar i rullstolsrådet och hur spelarna ska göra med reseräkningar och vad de ska göra när de bestämt sig för en turnering utomlands så alla kan se vart fler svenskar kommer spela och på så sätt få sammanhållning och stöttning ute på touren i världen. Vi gick även igenom lite info om årets schema som vi sätter nu i dagarna med vart och när vi har läger och tävlingar i Sverige under 2017, förklarar Niclas.

Vad väntar härnäst för er?

Närmast så är det kval till lag-VM för damlandslaget i Portugal nu i mitten/slutet på mars och lag-VM för herrarna på Sardinien dit damerna försöker. Herrarna är direktkvalificerade och Quadlandslaget (spelare med handikapp, inte bara i ben utan även armar) söker ett Wild card till lag-VM. För dem finns inget kval och de är inte direktkvalificerade. 

Vi på Ekerö-redaktionen gladdes åt den energi och spelglädje som spreds i hallen under dagarna där tränarna och deltagarna gjorde sitt yttersta hela tiden och hjälpte varandra till nya kunskaper.

Vart kan man vända sig om man känner sig sugen på att börja spela?

Vill man börja spela kan man gå till sin klubb och fråga om man kan få vara med i nån nybörjargrupp med stående spelare om man är ensam rullstols-spelare i sin klubb eller få personlig träning av  tennistränare i klubben, precis som om du inte satt i rullstol och ville börja spela.

Man kan gå in på Rullstolstennis.se och se vad det finns för breddläger man kan anmäla sig till och åka på och man kan även kontakta oss i rullstolsrådet, våra kontaktuppgifter står på hemsidan!

Vi tackar alla inblandade för tre fantastiska dagar och hoppas på fler läger i fortsättningen!

Skribent: Alexander Theodoridis
Epost: This is a mailto link

sponsorhuset

 

 

 

 

 

 

 

Nordium

 

 

 

 

Postadress:
Ekerö TK - Tennis
Björkuddsvägen 104
17834 Ekerö

Besöksadress:
Björkuddsvägen 104
17834 Ekerö

Kontakt:
Tel: 0856035560
E-post: This is a mailto link