Hoppa till sidans innehåll

Hallå där!

20 SEP 2016 01:01
"Hallå där" är vår nystartade intervjuserie på Ekerö Tennisklubb där vi slumpvis väljer ut ledare, spelare och föräldrar i klubben för en kortare intervju.

Först ut är tränare Maickol Cornejo (t.h i bild) som jobbat i klubben sedan 2014.
  • Uppdaterad: 02 MAR 2017 20:25

Hallå där Maickol! Berätta, hur kom du först i kontakt med sporten tennis?

Min första kontakt med tennisen kom när jag var runt 7-8 år gammal och då spelade jag med klassiska, trä-rackets på gatan! Efter en period införskaffade jag och min pappa "riktiga", moderna rackets och jag blev helt fast i sporten. Vi spelade tennis varje dag på asfaltsbanor och när jag var 13 år gammal bestämde jag mig för att följa med en kompis till klubben där han tränade, Solna TK.

I Solna TK skulle den första kontakten med Valentin Manolescu, idag chefstränare i Ekerö Tennisklubb, tas. Duon skulle gå skilda vägar efter ett par år tillsammans i Solna och återförenades igen under 2014.

"Valle" ringde mig precis efter att jag hade tagit studenten och frågade om jag kunde tänka mig att börja jobba som tennistränare i Ekerö. Jag behövde ingen betänketid utan valet var solklart - jag skulle bli tennistränare!

På tal om att vara tennistränare, vad är det roligaste med yrket enligt dig?

Att se spelarnas utveckling, inte bara rent tennismässigt utan personlighetsmässigt, som i mitt tycke är det viktigaste.

Om jag omformulerar tidigare ställda fråga en aning - vad är roligast med själva utövandet av tennis, vad skulle du svara då?

– Att det är en så krävande sport och man behöver bemästra flera olika aspekter i spelet. Det handlar inte enbart om att kunna slå på bollen. Du behöver vara fysiskt, psykiskt, taktiskt kunnig och samtidigt ha en fantasi på banan.

Maickol, vilka tennisspelare skulle du säga är dina idoler?

– Fernando Gonzalez, Marcelo Rios och Rafael Nadal!

Till sist, vad önskar du dig mest just nu?

– Att alla mina nära och kära ska må bäst!

Vi tackar Maickol för pratstunden och önskar honom lycka till i sitt fortsatta jobb som tennistränare hos oss på Ekerö Tennisklubb!

Skribent: Alexander Theodoridis
Epost: Adressen Gömd

sponsorhuset

 

 

 

 

 

 

 

Nordium

 

 

 

 

 

Postadress:
Ekerö TK - Tennis
Björkuddsvägen 104
17834 Ekerö

Besöksadress:
Björkuddsvägen 104
17834 Ekerö

Kontakt:
Tel: 0856035560
E-post: This is a mailto link