Hoppa till sidans innehåll

Hallå där!

12 FEB 2019 14:20
"Hallå där" är intervjuserien då Gustav Knudsen intervjuar tränare och människor runt Ekerö Tennisklubb. Ha en trevlig läsning!
  • Skapad: 12 FEB 2019 14:20

Hallå där Mohammed, berätta hur kom du först i kontakt med tennis?

- Det första minnet angående tennis jag har är när jag och farsan kollade US Open, året måste ha varit 2000. Redan där började mitt intresse för sporten frodas och när jag var 6-7 år började jag spela i Enskede. När jag var 12 bytte jag till Farsta TK och där blev mitt intresse ännu större och jag började spela matcher och stegspel! Det var sjukt kul då vi var ett gäng kompisar som spelade mycket tillsammans.

Du är ju något av en tennisnörd, vad är det som gör tennis så roligt enligt dig?

Jag har alltid gillat att vara ensam med mina val. Jag vill ta mina egna beslut och då är ju tennis en perfekt sport! Sen gillar jag verkligen att tennis innehåller så mycket olika aspekter i utövandet. Det gör de hela mer intressant då det inte räcker med att bara vara bra på en sak! För mig personligen så gillar jag inte det fysiska haha! Men det taktiska är min grej.

Som tränare: Har du någon favoritövning?

- Jag gillar en vanlig korgövning. Där man verkligen kan gå in på detaljerna i slagen som tekniken, rörelsen etc! Men såklart är det ju så att olika övningar passar olika grupper/spelare.

Som spelare då?

- Enkelt val! Franska starter tycker jag är sjukt kul. Det är högt tempo med matchspel! Det blir ofta många bra och roliga poäng.

Har du någon favorit tennisspelare och isåfall varför?

- Roger Federer! Han är elegant, har klass på banan, rör sig som en gud och är en förebild på många sätt. Sen gillar jag också Ernets Gulbis för han liknar mig ganska mycket på banan haha. 

Vad är det bästa med att jobba som tennistränare?

- Att få jobba med sporten man älskar! Det är det ju inte många som får göra.

Till sist, Hur kommer det sig att du började jobba här hos oss på Ekerö Tennisklubb?

- Bra story här. Jag var på mitt gamla jobb inne i stan och arbetade nere i källaren i en affär. Under dagen fick jag ett sms av Alex Theodoridis som då jobbade här i klubben. Jag visste att han jobbade som tennistränare och frågade han bara av nyfikenhet hur man går tillväga för att bli coach! Alex gav mig numret till Valentin Manolescu som var verksamhetschef här då. Jag ringde upp Valle under min lunchrast och samma dag sa jag upp från mitt dåvarande jobb och nu är jag här på ETK!

 

Tack Mohammed för pratstunden och lycka till med ditt fortsatta jobb hos oss på Ekerö Tennisklubb.

 

Skribent: Gustav Knudsen
Epost: Adressen Gömd

sponsorhuset

 

 

 

 

 

 

 

Nordium

 

 

 

 

Postadress:
Ekerö TK - Tennis
Björkuddsvägen 104
17834 Ekerö

Besöksadress:
Björkuddsvägen 104
17834 Ekerö

Kontakt:
Tel: 0856035560
E-post: This is a mailto link