Hoppa till sidans innehåll

Sammanfattning av årets grusläger: "Vi är helt klart inne på rätt spår!"

07 MAJ 2017 18:35
2015 besökte vi Tabergsdalens TK i ett mycket uppskattat grusläger - i år var det dags igen!
  • Uppdaterad: 07 MAJ 2017 22:04

18 elever och tre tränare begav sig ner till Norrahammar och Tabergsdalens TK, det årliga gruslägret väntade - likaså säsongsdebuten på det röda, klassiska gruset. Under fyra dagar hann vi med 15 timmars tennis och korta, intensiva fyspass. Eleverna delades in i tre olika lag: Ekeröeliten, De kacklande sköldvalarna och Bananbjörnarna. Tränarna namngav inte lagen...

Skämt åsido, här gällde det att under lägrets gång samla så många poäng som möjligt. Lagtävlingar, exemplariskt uppförande och egna initiativ, såsom att städa och plocka disk - möjligheterna till poäng var många! 

Ekeröeliten vann tävlingen efter en oerhörd jämn kamp in i det sista där söndagens singelmatcher avgjorde drabbningen. Rykten florerar redan om segerpriset i form av en t-shirt med lagbilden tryckt. Redaktionen vill varken dementera eller bekräfta detta...

Chefstränare Valentin Manolescu var mycket nöjd med dagarna i Jönköping. 

– Vi blev minst lika väl mottagna som förra gången vi var här för två år sedan och vi har verkligen stormtrivts! Vilken otrolig hjälp vi fick av Ola tillsammans med föräldrar, som dem slet för oss. Vi blev serverade nyttig, god mat och banorna var i väldigt bra skick för att vara så tidigt på säsongen. Om jag får säga det själv är jag jättenöjd med lägret, säger "Valle".

Vad tränades det på under dagarna?

– Självklart låg fokus på rörelseschema första veckan, kastövningar för rörelseschemats skull, där vi betonade rörelsetekniken. Mycket säkerhet i olika former och vi hann komma in på volley och attacker en del. Det sistnämnda är inte nödvändigt första veckan men definitivt en motivationshöjare och det är inte helt fel. Servat har vi gjort väldigt mycket med servetävlingar i stort sett varje dag, dels placering och att sätta så många servar i rutan i rad utan miss. 

15-20 timmar tennis, då majoriteten av eleverna spelade extra utöver de träningsledda passen, innebär nästan en hel termins tennis på bara fyra dagar. Valle skiner upp när han får chansen att diskutera det sportsliga. 

– Stora anledningen till att vi kom hit! Som jag diskuterade med mina kollegor tidigare under dagarna, vi är påväg framåt! Vi har lirare som verkligen kan lira och dem är rätt bra alltså. Visst tar det sin tid att bygga upp serielag från junior till herrlag, det går varken att skynda eller rusa fram. Det roligaste var egentligen att se tre fulla banor med ETK:are mellan träningarna, trots mycket tid på gruset. Matcher, singlar, dubblar, det var hett på banorna. Vi är helt klart inne på rätt spår, avslutar "Valle".

Stort tack till alla föräldrar som skjutsade barnen till och från lägret! 

Följande elever och tränare deltog på resan: 

Thea Tonneman, Lisa Keck, Patrick Ross, Rickard Graveley, Clara Tillström, Eric Blomberg, Rasmus Lundeen, Ludvig Domander, Josef Ekroth, William Rosenkrantz, Alva Tillström, Filip Blomberg, Felix Bohman, Hilda Zethraeus, Lova Domander, Eric Dohlvik, Axel Belouin, Viktor Lisinski, Valentin Manolescu, Maickol Cornejo, Alex Theodoridis.

 

 

 

Skribent: Alexander Theodoridis
Epost: Adressen Gömd

sponsorhuset

 

 

 

 

 

 

 

Nordium

 

 

 

 

 

Postadress:
Ekerö TK - Tennis
Björkuddsvägen 104
17834 Ekerö

Besöksadress:
Björkuddsvägen 104
17834 Ekerö

Kontakt:
Tel: 0856035560
E-post: This is a mailto link