Hallå där, Micke!

Ett nytt ansikte har den senaste tiden börjat synas till mer och mer i hallen. Vem är han egentligen? Har kanske flera av våra medlemmar tänkt. Därför kommer här nedan en kortare intervju med klubbens personliga tränare, Michael Knudsen, som huserar nere i klubbens fina gym.

 

Favoritslag? I och med att jag har börjat träna mer tennis på äldre dagar, måste jag säga att Forehand är det slaget som oftast sitter i banan, och det får således bli min favorit.

 

Vad tar du i bänk? Idag ligger jag och tränar på omkring 100 kg, men som bäst har man väl varit och nosat på omkring 135 kg.

 

Jeans eller träningsbyxor? Shorts!

 

Favoriträtt? Hemgrillade Biff a la Lindström med pepparrotssmör och pommes. Det finns nog inget som slår det i matväg.

 

Familj? Fyra barn och en underbar fru.

 

Hur ser din tennis bakgrund ut?

Det är väl mer nu på senare år som jag har lärt mig spela och träna tennis när mer tid funnits till övers, och en bra coach finns nära till hands (inom familjen dessutom), att inte utnyttja det känns ju dumt haha! Men däremot har jag sett en herrans massa tennis genom åren i och med att sonen varit så pass inbiten. Tror inte det finns en hall i Stockholm som jag inte besökt om man säger så! Jag tycker att tennis är en underbar idrott att både utöva och njuta av från TV-soffan.

 

Hur ser din träningsbakgrund ut ?

Jag hade dock en klasskompis som var inne i tyngdlyftning, och när han berättade om de olika tävlingarna de åkte på så blev jag nyfiken. Jag följde med honom en kväll och testade. Det gick skapligt på träning, så till slut fick jag åka med på några tävlingar och jag var fast.

Det blev ett antal tävlingar genom åren. Skol-DM, Distrikts-DM, Norrländska Mästerskap och några J-SM, även dåtidens stora skandinaviska tävling Baltic-Cup i danska Aalborg.

Vid 20-25 års ålder började intresset svalna. Gymnasietiden och lumpen gjorde att resultaten uteblev.

Efter flytt till Stockholm runt 1990 togs intresset upp igen. Tränade då i Solna AK´s lokaler i Råsunda då det var där vi bodde. Solna AK hade ett lag i styrkelyft-serien, och då min träning gav resultat fick jag vara med i några tävlingar.

Vid sidan om styrketräningen har jag även löptränat en hel del. Hunnit med 10-15 st Göteborgsvarv (bästa tid 1,48), några Lidingö-Lopp och faktiskt 2 st Marathon. Tog mig igenom Frankfurt Marathon tidigt 90-tal och även ett Stockholm Marathon. Men 4,2 mil är långt så det blev inga fler. Nu på senare år är mina inre menisker i dåligt skick varför löpträning helt lagts på hyllan. Om jag idag vill träna kondition/uthållighet blir det till att cykla.

 

Din träningsfilosofi, hur lyder den?

Jag är en allätare när det gäller idrott, alla idrotter tycker jag är spännande och kul. Gemensam nämnare för all sport och träning är att styrketräning är en nyckel för att lyckas, oavsett vad man har för mål med sitt idrottande. Alla vill hålla sig skadefria, och för att lyckas med det behöver man styrketräna i någon form. Det handlar om att anpassa träningen utefter individens förutsättningar, behov och mål. Det är aldrig för sent att börja styrketräna, oavsett ålder eller kunskap!