Intervju med nya tränaren Jesper

Ekerö Tennisklubb kan med värme och stolthet presentera Jesper Carnestedt som vårt senaste tillskott på tränarsidan. Jesper tillträder sin nya tjänst hos oss med start 1:a augusti 2023 och kommer senast från Smedslätten tennisklubb, där han bland annat varit ansvarig för klubbens yngre tävlingsspelare.

Gustav Knudsen tog sig en kortare sittning med Jesper under sommaren, som ni här nedan kan läsa i dessa semestertider för att lära känna honom lite bättre. 

Favoritslag? Forehand inside out.

Federer eller Nadal? Helt klart Federer, inget snack om det. 

Tennismärke? Head måste jag säga.

Klädmärke? Nike

Favoriträtt? En steak med en godare sås, exempelvis en liten chilibea. 

Född? 1994

 

Varmt välkommen till Ekerö Tennisklubb, det känns så kul att ha dig här på plats. Hur känns det och hur hamnade du här?

  • Stort tack, det känns såklart sjukt roligt och spännande att det är klart. Jag och David känner varandra sen innan och jobbade tillsammans i Smedslätten. Även Marcus känner jag lite sen tidigare, tror dessutom att vi kan ha mött varandra i någon match för en massa år sen. Jag kände att jag ville ha en ny utmaning efter många år på “Smedis” och där kom väl David och Marcus in i bilden och lyckades övertala mig hit. 

Vi kan väl börja med att du berättar lite om din tennisbakgrund för våra medlemmar.

  • Jag började spela tennislekis i Salk som liten. Men där tennisintresset verkligen tog fart när jag började spela i Smedslätten som 8-åring. Tack vare det började jag tävla mer och mer och när jag var 12 år bytte jag tillbaka till Salk och spelade fullt ut där fram till 18 år. Som bäst var jag nog i alla fall topp 10 i Sverige i min åldersgrupp och lyckades faktiskt spela några ITF tävlingar.

Hur ser din erfarenhet ut från andra sidan nätet då? 

  • Jag började som timtränare på Salk efter jag slutat med tennisen och efter gymnasiet så hade jag lite andra ströjobb blandat med timmar som tränare på lite olika klubbar. Först 2016 började jag som tränare på heltid i Smedslätten och det var väl först då som jag förälskade mig i yrket och började uppskatta det mer. Under mina år där har jag haft spelare i alla åldrar och nivåer, men de senare åren har jag haft mer fokus tävlingsspelare. 

Med den här gedigna erfarenheten måste du ha något härligt tennisminne att dela med dig av till våra medlemmar?

  • Jo men absolut finns det gott om roliga minnen från tiden som spelare. En av höjdpunkterna var lag SM-guldet med SALK i 18 årsserien. Där jag har ett starkt minne av att den dåvarande sportchefen blev så glad efter vunnen matchboll att han drog ett uppseendeväckande ärevarv på banan och trotsade sin ålder med ett avslutande hopp över nätet, som hade kunnat sluta i katastrof!
    Andra starka minnen jag har är från de utlandstävlingar jag spelade som junior, att få komma till andra länder som 14-åring för att spela sin tennis är fina minnen som man inte glömmer i första taget.

Ja till sist då Jesper, har du nån typ av tränarfilosofi? 

  • Först och främst vill jag att träningen ska präglas av glädje. Det ska vara kul att träna och vi ska ha en god och trevlig stämning på banan tillsammans. Men samtidigt tycker jag det är sjukt viktigt att det ska vara “på riktigt” och med det menar jag utvecklande och utmanande för spelarna. Det är kul att utvecklas!

Med det sagt, finns det något specifikt du vill utveckla med klubben?

  • Jag skulle vilja att vi får fram fler spelare som tycker det är kul att tävla och med det väcka ett större tennisintresse. Få folk att spela mer tennis då det är sjukt kul och den ultimata sporten enligt mig! 

En än gång välkomnar vi Jesper till ETK!

Vi hoppas våra medlemmar har det underbart i sommarvärmen och så ses vi igen i augusti!