Lär känna Kamol lite bättre

Hallå där, Kamol!

De flesta känner nog till Kamol vid det här laget. Ett lite nygammalt ansikte som under många år synts till här i hallen. Numera spelar han inte “bara” tennis, utan ansvarar för klubbens café och tennisshop. Men givetvis är det ingen ovanlig syn att se Kamol slita och svettas nere på banan för den delen heller.

Gustav Knudsen tog sig en kortare sittning med Kamol, som ni här nedan kan läsa för att lära känna honom lite bättre.

Favoritslag? Har inget, men ibland smäller det till. Alla kan spela tennis, det är bara att köra!

Federer eller Nadal? Federer helt klart, en bättre idrottsman går inte att hitta i mina ögon.

Favoriträtt? Jag gillar allt, dock ligger en varmkorv med senap och ketchup mig varmt om hjärtat. Du ska veta att oavsett hur mätt man är, får man alltid plats med en korv med bröd.

Favoritunderlag? ETKs underbara hardcourt. Får jag välja underlag helt själv blir det asfalt, det var där jag en gång i tiden började spela tennis.

Familj? Två barn, Emelie och Simon som också spelar tennis här, tillsammans med min fru Klara.

 

Hur ser din tennis bakgrund ut?

Där jag växte upp fanns en minitennisbana av asfalt, varje sommar var det köer med folk där och då började jag spela tennis med massa olika människor. På den tiden spelade vi med egengjorda racketar av trä som vi gjort i slöjden. Man skulle kunna säga att jag är en tennisspelare “from the streets”, haha.

Hur ser din historia ut här på klubben då?

Min fru kommer från Ekerö, och i samband med att vi flyttade ut hit 2005 upptäckte vi Ekerö tennisklubb som på den tiden bara hade två tennisbanor, alltså den äldre delen. Jag skaffade mig en kontraktstid med mina kollegor och började spela. Jag hade tur, för på banan bredvid brukade en tränare från klubben spela då och då. De tyckte väl att mina pingisslag var alldeles för dåliga, så de började visa oss hur det skulle gå till med lite sporadisk coaching. Det var riktigt kul och något jag är tacksam för än idag. Sen började jag spela ännu mer tack vare att vi såg en annons i Mälarö tidningen. Några farbröder (som spelar än idag!) sökte en extra spelare… Jag hänger med dem än idag!

För våra nyfikna medlemmar måste jag också fråga, vad har du gjort innan du började jobba här?

Jag har väl gjort både det ena och andra haha, men jag drev en fritidspark med café och restaurang länge. Men de senaste 14 åren har jag jobbat som lärare på Skytteholmsskolan i Solna.