Välkommen tillbaka hem David

Ekerö tennisklubb kan stolt välkomna hem vårt nygamla tillskott David Bengtsson till tränarstaben. David kliver in som Sportchef och började sin tjänst 1 januari. Påpassligt med sin första vecka tillbaka på klubben tog Gustav Knudsen en pratstund med David som ni nedan kan läsa. 

David “Bengan” Bengtsson kommer senast från en sportchefs roll i Smedslättens tennisklubb där han jobbade med allt från minitennis till elitspelare och vuxentennis. En roll han haft sedan 2014, men som alltså nu är tillbaka här på Ekerö tennisklubb.

Först och främst måste jag säga välkommen hem David! Hur känns det att vara tillbaka där allt en gång startade?

  • Jo men den det känns såklart jättekul och inspirerande. Det har ju varit på gång ett tag nu så jag är riktigt laddad på att dra igång!

Vi måste ju börja med att reda ut din historia här i Ekerö tennisklubb, som jag vet sträcker sig ganska långt bak i tiden?

  • Jo men precis så är det. Min pappa som faktiskt fortfarande spelar i klubben började spela med mig här när jag var runt 5-6 år. Sen började jag i klubbens dåvarande tennisskola och fortsatte med min tennis här fram till jag var 19 år. Efter det gick jag över mer och mer på tränarsidan.

Ja, hur kommer det sig att du blev tennistränare?

  • Jag jobbade som timtränare några år här under studietiden och fick ett heltidserbjudande av klubben när jag var runt 23 som jag valde att hoppa på. Och på den vägen är det. 

Vad har du för bästa tennisminne från tiden som spelare i Ekerö?

Jag tävlade mycket fram till jag var 18, där jag under en tid kom med i Team Stockholm. Ett annat bra tennisminne jag har är mitt första utlandsläger som 10 åring till Tyskland. Vi bilade ner ett gäng tillsammans med mina dåvarande tränare Krister Wellros och Micke Rydberger. Jag var yngst av alla och minns tillbaka på det som mycket roligt.

Som tränare?

Ja det måste vara alla resorna ner till Båstad som även du var med på. Sista året här 2014 var vi nere en trupp på nästan 30 spelare det året. Där jag minns tillbaka på den gemenskap som fanns som otroligt bra. Att hela truppen alltid var där och stöttade varandra under matcherna är också ett fint minne jag har med mig från då. Vi hade riktigt kul tillsammans! 

Ja precis den gemenskap du pratar minns jag mycket väl från min egna tid som junior. Hur ser du på det?

  • Ja det var en fin och härlig grupp vi hade då, och man har ju insett hur mycket det faktiskt betyder det här med klubbkänsla och gemenskap. Så det är något man har fortsatt tänka på och jobba med. Men där jag ändå tror att mycket kommer av sig själv om glädjen och passionen finns där!

Ja det för oss in på det här med tränarfilosofi, hur låter din?

  • Jag tycker det först och främst är viktigt att skapa en rolig och stimulerande miljö för alla spelare oavsett nivå. Är det inte kul för spelarna kommer ingen få ut något vettigt av det. Klubbens alla medlemmar ska tycka att det är en härlig och trivsam miljö de kommer till. Det tycker jag är viktigast. Sen är tennis en individuell sport så man måste alltid se till spelaren och dess unika egenskaper och hur man ska hantera det som tränare. 

Vad tror du blir den största skillnaden i klubben i jämförelse från din senaste sejour här?

  • Ja först och främst är det hallen som blir den stora skillnaden. När jag var här tidigare hade vi ekebyhovshallen och träkvistahallen med två banor vardera. Kanske inte helt optimalt rent logistiskt. Nu ser möjligheterna helt annorlunda ut med vår fina hall och en stark tränaruppsättning samlade på ett ställe!

 

Född? 12 maj 1986

Familj? Dottern Olivia 2,5 år.

Favoritslag? Backhand

Federer eller Nadal? Ouff den är svår.. Gillar ju båda men har alltid varit lite mer Nadal.

Tennismärke? Samma som Rafa, Nike och Babolat

Favoriträtt? En bättre köttbit 

Skrivet av Gustav Knudsen